Kriebel/Droge hoest
Hoofdpagina>Geneesmiddelen>Griep en verkoudheid>Hoesten>Kriebel/droge hoest

A.Vogel Drosinulasiroop 100ML

Bij vastzittende hoest, droge hoest en kriebelhoest

7,99
  • Op voorraad:  30  stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld: morgen in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
A.Vogel Drosinulasiroop werkt ontstekingsremmend, hoeststillend en verzachtend en maakt een vastzittende hoest los. Het beschermt het slijmvlies en vergemakkelijkt het ophoesten van slijm, waardoor u wat meer lucht krijgt. De siroop bevat natuurlijke heilzame extracten.

Hoesten is een symptoom dat vaak voorkomt in combinatie met verkoudheid. De krachtige luchtstoten brengen slijm en stofdeeltjes uit de luchtwegen naar buiten. Wanneer u hoest heeft dat dus een reinigende functie. Er zijn verschillende soorten hoest. De zogenaamde kriebelhoest is een reactie op het geïrriteerde slijmvlies van de luchtpijp. Deze irritatie kan ontstaan door roken, het verblijf in rokerige of stoffige ruimten of eenvoudig door een gebrek aan frisse lucht in de slaap- of woonkamer. Hoesten heeft pas nut als het gepaard gaat met het opgeven van slijm. Daarom is het verstandig een 'droge' hoest (waarbij dus geen slijm wordt opgehoest) te onderdrukken. Een hoestdrank als Drosinulasiroop kan dan uitkomst bieden.

Drosinulasiroop van A.Vogel is een hoestdrank met een samenstelling van verschillende natuurlijke extracten. Elk van deze extracten heeft zijn eigen werking:
- Cephaelis ipecacuanha: bevordert onder andere het vervloeien van slijm en vergemakkelijkt het ophoesten. Dactylopius coccus wordt onder andere van oudsher toegepast bij krampachtige hoest/kinkhoest.
- Drosera rotundifolia: werkt krampopheffend en bevordert het ophoesten van slijm.
- Hedera helix: vergemakkelijkt het vervloeien en het ophoesten van slijm en werkt krampopheffend.
- Inula helenium: heeft onder andere antibiotische eigenschappen, vergemakkelijkt het ophoesten van slijm en werkt ontspannend op de bronchiën.
- Picea excelsa: werkt verzachtend, ontstekingsremmend, slijmvliesbeschermend en bevordert het ophoesten van slijm.

Dosering
Tenzij anders is voorgeschreven, enige malen per dag 1 dessertlepel (à 8 ml) siroop eventueel in wat warm water innemen.

Kinderen tot 6 jaar: eenderde van de dosering.

Kinderen van 6 tot 12 jaar: de helft van de dosering.

Gebruiksinhoud bij volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 12 dagen.

Lees voor gebruik goed de bijsluiter.

Waarschuwingen

Voor gebruik schudden. Drosinulasiroop bevat suiker. Een dosering komt overeen met 165 kJ. Suikerpatiënten dienen hier rekening mee te houden. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Drosinulasiroop van A.Vogel kan, voor zover bekend, zonder bezwaar overeenkomstig de voorgeschreven dosering tijdens zwangerschap of borstvoeding worden gebruikt. Het verdient in het algemeen aanbeveling bij gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap en de periode waarin borstvoeding wordt gegeven, eerst uw arts te raadplegen.

Rechtop, op een droge, donkere plaats, bij kamertemperatuur of koeler bewaren (zie houdbaar- heidsdatum op verpakking/etiket). Het is altijd verstandig geneesmiddelen buiten het bereik van kinderen te houden.

Ingredienten
Samenstelling
Picea excelsa 18,9%
Drosera rotundifolia 2,1%
Inula helenium 2,1%
Cephaelis ipecacuanha 0,6%
Hedera helix 0,6%
Dactylopius coccus 0,05%

Ingredienten
Saccharose, Mel, Pyrus communis.
Vragen & Antwoorden
Wanneer kan ik een effect verwachten?

Sommige mensen denken dat het even duurt voordat homeopathische geneesmiddelen hun werk doen. Dat is onjuist. Hoe lang het duurt eer verbetering optreedt, hangt af van de aard van de klacht. Bij chronische aandoeningen heeft het lichaam tijd nodig om op de prikkel te reageren. Maar bij acuut optredende kwalen (zoals blauwe plekken, diarree of hooikoorts) hebben de juiste homeopathische geneesmiddelen meestal snel resultaat.

Is dit product geschikt voor kinderen?

Homeopathische geneesmiddelen zijn heel geschikt voor kinderen. In de praktijk blijkt dat kinderen er over het algemeen goed op reageren. De homeopathische geneesmiddelen van A.Vogel zijn, in overeenstemming met het doseringsadvies op de verpakking, geschikt voor kinderen.

Waarom moet ik veel middelen van A. Vogel een half uur voor de maaltijd innemen?

In principe is een half uur voor het eten het mondslijmvlies schoon, wat de opname van het middel via het mondslijmvlies bevordert. Bovendien is het lichaam dan niet bezig met de vertering van voedsel, wat de opname van het middel in het maagdarmkanaal eveneens bevordert. U kunt een middel ook minimaal twee uur ná de maaltijd innemen.

Mag ik voor of na inname van dit product koffie drinken?

Het is geen probleem om enige tijd voor of na het innemen van A.Vogel geneesmiddelen koffie te drinken. Koffie en andere cafeïnehoudende dranken als cola, kunnen de werking van sterk verdunde homeopathische geneesmiddelen echter wel beïnvloeden. Dat geldt ook voor pepermunt en andere sterk geurende stoffen. De homeopathische geneesmiddelen van A.Vogel zijn echter niet zo sterk verdund (hooguit tot een D potentie). De gezondheidsproducten van A.Vogel zijn fytoproducten, wat betekent dat ze níet verdund zijn.

Mag ik meerdere producten van A. Vogel tegelijk innemen?

Ja, het is in het algemeen mogelijk om meerdere verschillende homeopathische geneesmiddelen en/of gezondheidsproducten tegelijkertijd in te nemen. Bij twijfel is het raadzaam uw arts of apotheker om advies te vragen.

Is dit product te gebruiken naast mijn medicijnen?

De meeste homeopathische geneesmiddelen en gezondheidsproducten van A.Vogel zijn naast uw medicatie te gebruiken. Lees daartoe de bijsluiter altijd zorgvuldig door. Daarin staat namelijk altijd duidelijk aangegeven of u het homeopathische geneesmiddel wel of niet naast een medicijn mag gebruiken. Er zijn een paar uitzonderingen, zoals het homeopathische geneesmiddel Hypericum ø. Hierin is sint-janskruid verwerkt, dat interacties kan hebben met bijvoorbeeld bloedverdunners en de anticonceptiepil. Het is overigens altijd verstandig uw arts te informeren welke middelen u gebruikt.

Wat is de allergie informatie van dit product?

De meeste producten van A.Vogel (zowel homeopathische geneesmiddelen als gezondheidsproducten) zijn door TNO getest en zijn glutenvrij. De Bambu koffie en A.Vogel Vitaalextract bevatten mogelijk wel gluten en daarom raden we het gebruik door coeliakiepatiënten af.
De meeste tabletten bevatten lactose. Mensen met een lactose-intolerantie (koemelk-allergie) kunnen daarom beter de druppels van A.Vogel gebruiken.

Is dit product geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap?

U mag de homeopathische geneesmiddelen en gezondheidsproducten van A.Vogel over het algemeen tijdens de zwangerschap gebruiken. Toch is het verstandig om dit gedurende de zwangerschap, en dan vooral tijdens de eerste drie maanden, tot een minimum te beperken. Ook al is de basis natuurlijk. Sommige homeopathische geneesmiddelen en gezondheidsproducten van A.Vogel mogen tijdens de zwangerschap niet worden gebruikt. Dit staat dan op de verpakking en op de bijsluiter vermeld onder ‘Gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding’.

Hoe lang moet ik dit product in blijven nemen?

In het algemeen geldt dat u, zodra de klachten afnemen, de dosis geleidelijk kunt afbouwen. Maar natuurlijk hangt dit af van de aard van het homeopathische geneesmiddel en de klachten waarvoor u het gebruikt. Bij het ene geneesmiddel stopt u zodra de klacht verdwenen is (bij hoest bijvoorbeeld). Het andere geneesmiddel gebruikt u juist over een langere periode (bijvoorbeeld bij overgangsklachten of gewrichtsklachten). Echinaforce druppels – te gebruiken bij onvoldoende weerstand – zou u bijvoorbeeld ook alleen in kunnen nemen als de ‘r’ in de maand is.

Hoe moet ik dit product bewaren?

Goed afgesloten en op een donkere, koele en droge plaats. Druppels bij voorkeur rechtopstaand. Het is af te raden om homeopathische geneesmiddelen en gezondheidsproducten te bewaren in de buurt van sterk geurende producten, zoals kruiden, parfums of mottenballen.
U kunt uw homeopathische geneesmiddelen en gezondheidsproducten zonder bezwaar meenemen naar het buitenland. Het is natuurlijk wel aan te raden ze zoveel mogelijk bij kamertemperatuur te bewaren. Zet ze dus niet in de felle zon.

Wat is beginverergering?

Bij sommige homeopathische geneesmiddelen kan het voorkomen dat er een beginverergering optreedt. De klachten worden dan in eerste instantie heviger. In principe is dit een goed teken en betekent het dat u het goede homeopathische geneesmiddel voor uw klacht heeft gekozen. U kunt dan een aantal dagen stoppen met het innemen - tot de ergste klachten zijn verdwenen - en dan met de helft van de dosering verdergaan. Over het algemeen komt een beginverergering voor bij hogere potenties (zoals bijvoorbeeld een C30), die door de homeopathisch arts worden voorgeschreven. De middelen van A.Vogel zijn niet of slechts weinig verdund en veroorzaken meestal geen beginverergering.

Verzendtarieven:
Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over A.Vogel Drosinulasiroop 100ML?