Stel uw vraag aan onze
gediplomeerde drogisten:
Thuiswinkel waarborg klantenbeoordeling
9.1

7565 Thuiswinkel reviews

 • " Duidelijk overzicht van de producten. Levertijd zeer snel. Producten goed verpakt. De producten die ik gekocht heb zijn zeer gunstig geprijsd t.o.v. andere leveranciers. Scheelt enorm! Ik zal zeker weer bij de online drogist terugkomen. "

  Elizabeth 24. sep meer...
 • " Hele snelle levering goede kwaliteit snelle berichtgeving bij geen voorraad en proberen het snel op te lossen "

  Anuschka 24. sep meer...
 • " 1.voor 21.30 uur besteld de volgende dag thuis 2. gratis verzenden vanaf , 20,00 "

  Klant 23. sep meer...
 • " Snelle verzending. Volledige productinformatie. Fijn dat er gewerkt wordt met Afterpay. Goed op de hoogte gehouden van levering. "

  Kelly 23. sep meer...
Vapona Kruipende Insecten en Wespenspray
Thuiswinkel waarborg shopbeoordeling
9.1

7565 Thuiswinkel reviews

Vapona Kruipende Insecten en Wespenspray

Tegen o.a. vlooien, kakkerlakken en mieren

Merk:Vapona
Inhoud:400ML
EAN:8710402406943
Voorraad: 31 stuks
 • Vandaag voor 21:30 uur besteld: morgen in huis!
7,18
Standaard verzendtarieven:
Boven € 20 gratis - anders € 3,95
Boven € 20 gratis - anders € 4,95
Algemeen Vragen & Antwoorden

Algemeen:
Vapona Kruipende Insecten en Wespenspray is zeer geschikt voor het snel en effectief bestrijden van kruipende insecten zoals vlooien, kakkerlakken en mieren. Dit middel is speciaal ontwikkeld voor een pleksgewijze behandeling binnenshuis. Door de speciale spuitdop met verlengstuk kan het middel gemakkelijk aangebracht worden op plaatsen als kieren, naden en moeilijk te bereiken ruimtes achter bijvoorbeeld koelkasten.

Naast het bestrijden van kruipende insecten is Vapona Kruipende Insecten en Wespenspray ook zeer geschikt voor het snel en effectief bestrijden van wespennesten. Dit middel is speciaal ontwikkeld voor een behandeling van hangende nesten binnenshuis en nesten in spouwmuren. Ter bestrijding van wespen dienen met name de nestingangen, meestal gelegen aan de onderzijde van het nest, en het binnenste gedeelte van het nest langdurig te worden bespoten. Door de speciale spuitdop met verlengstuk kan het middel doelgericht aangebracht worden op deze plaatsen. De behandeling dient ’s avonds te worden uitgevoerd, wanneer alle wespen zich in het nest bevinden.

 


Zijn insecten er het hele jaar door?

De aanwezigheid van insecten hangt voor een groot deel af van het weer en het klimaat. Over het algemeen geldt dat insecten die zich beter aan kunnen passen, zoals kakkerlakken en motten, stabieler zijn en het hele jaar door aanwezig zijn, hoewel ze in de wintermaanden (november – februari) niet echt actief zijn. Vliegende insecten (met name vliegen en muggen) zijn er daarentegen vooral in het voorjaar en de zomer en blijven in grotere of kleinere mate aanwezig in een warm najaar en verdwijnen vrijwel volledig in de winter.

In hoeverre maakt het voor de aanwezigheid van insecten uit hoe schoon een huis is?

Als u de ‘insectopedia’ leest, ziet u dat veel insecten worden aangetrokken door, zich voeden met of kunnen groeien door etensresten, rottende organische stoffen of uitwerpselen. Hoewel de aanwezigheid van die dingen niet leidt tot de aanwezigheid van insecten, wordt het voor hen zo wel gemakkelijker om zich te vestigen en om hun populatie te laten groeien. Daarom is een schoon huis erg belangrijk om insecten onder controle te houden.

Wat kan ik, naast het gebruik van insecticiden, thuis doen om insecten te weren of uit te roeien?

Houd uw huis schoon en netjes. Probeer alle mogelijke voedingsbronnen te verwijderen (kruimels, vet enz.). Laat geen vuile borden of bestek staan. Bewaar eten in afgesloten zakken of bakken. Als u huisdieren hebt, behandel deze dan tegen vlooien en teken en houd hun omgeving schoon. Maak ter preventie rationeel gebruik van insecticiden.Tref maatregelen om insecten te verwijderen voordat ze uw huis binnenkomen, wanneer u ziet dat dit dreigt te gebeuren. Houd vuilnisbakken gesloten of gebruik goed afgesloten, sterke zakken. Verwijder bakken waar water in kan komen te staan om mogelijke broedplaatsen voor muggen te verwijderen.

Ik heb last van allergieen, kan ik Vapona insecticiden gebruiken?

Al onze insecticiden voldoen aan de geldende wettelijke vereisten in alle landen waar wij onze producten verkopen. In de meeste landen hebben wij echter tevens een productassortiment dat speciaal is ontworpen om allergische reacties bij gevoelige mensen zoveel mogelijk te voorkomen. Deze producten zijn bijvoorbeeld vrij van parfum, omdat parfum de oorzaak van de meeste allergische reacties is, en er worden cosmetische oplosmiddelen gebruikt. Maar als u last hebt van allergieën of hier twijfels over hebt, adviseren wij u uw arts te raadplegen.

Is dit product ook geschikt voor gebruik in de slaapkamer van de kinderen?

Al onze insecticiden zijn goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid en zijn geclassificeerd als stoffen met een laag risico voor mensen, met inbegrip van kinderen. Daarnaast hebben wij specifieke producten in onze catalogus die met bijzondere zorg zijn ontworpen voor maximale bescherming met minimale risico’s.

Hoe kan een insecticide natuurlijk zijn?

In de natuur komen bepaalde stoffen voor die natuurlijke insecticiden zijn: een voorbeeld zijn de natuurlijke pyrethrinen, een mengsel van organische verbindingen dat van nature voorkomt in de bloemen van een plant van het Chrysantgeslacht (vaak pyrethrum genoemd) en die tot de familie van de margrieten behoort. Het extract van deze planten wordt als een actief insectendodend bestanddeel gebruikt in de formule van sommige van onze producten tegen muggen. Andere planten met een verschillende mate van insectenwerende werking tegen verschillende typen insecten, zijn lavendel, geranium, ceder enz.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende insecticidensystemen?

Vallen, zoals die voor mieren en motten of raamstickers tegen vliegen, geven geen insecticide af in de lucht. Ze bestaan in sommige gevallen uit lokaas, bijvoorbeeld voedsellokmiddelen, gemengd met het insecticide of, in andere gevallen, feromonen die het insect aantrekken zodat dit het product opeet en vergiftigd wordt.
Elektrische verdampers, die gebruik maken van vloeistof, geven insecticidendeeltjes af in de lucht die dan in contact komen met het vliegende insect (muggen en/of vliegen), zijn lichaam binnendringen via de ademhaling en het insect doden.
Spuitbussen verspreiden grote druppels insecticide die het insect nat maken, zodat het insecticide snel in het lichaam van het insect terechtkomt via de huid en de ademhaling en het insect binnen zeer korte tijd doden.

Moet ik handschoenen dragen als ik dit product gebruik?

Alle Vapona insecticiden zijn specifiek ontworpen en geregistreerd voor huishoudelijk gebruik. Daarom hebt u geen persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen, nodig wanneer u ze gebruikt. Wij adviseren echter wel om altijd uw handen te wassen wanneer u in aanraking bent geweest met het insecticide en in het algemeen geldt dat u contact met de ogen, huid en slijmvliezen moet voorkomen.

Welk product moet ik wanneer gebruiken?

Als we te maken hebben met één afzonderlijk insect, kunt u de spuitbus gebruiken omdat het insecticide direct het insect binnendringt via zijn huid en ademhaling en dit het insect snel doodt. Maar als het een terugkerend probleem is, is het beter om een elektrisch insecticide te gebruiken, omdat dit constant insecticidendeeltjes in de lucht uitstoot gedurende een bepaalde tijdsperiode.

Zijn er producten die beter zijn om insecten uit te roeien en andere die beter zijn om insecten te weren?

Al onze insecticiden zijn getest en combineren de functie van insectenpreventie en –uitroeiing, hoewel in sommige gevallen een van de twee functies beter ontwikkeld is. Elektrische verdampers en mottenhangers kunnen worden gebruikt om insecten te weren en uit te roeien, terwijl spuitbussen directer zijn en vaker worden gebruikt om de insecten uit te roeien als ze reeds aanwezig zijn. Kleefproducten en vallen zijn beter geschikt om insecten uit te roeien, omdat ze gebruik maken van lokaas en het insect aanwezig moet zijn om het gif te eten dat het doodt.

Is het slecht voor mijn gezondheid om insecticiden te gebruiken in dezelfde kamer waar ik ben?

Al onze insecticiden zijn ontworpen en goedgekeurd voor gebruik in kamers waar mensen zijn. Om onnodige blootstelling te voorkomen, dient u altijd de gebruiksaanwijzing op het etiket te lezen en op te volgen. Zo weet u zeker dat u niet wordt blootgesteld aan gevaarlijke stoffen.

Is het insecticide in een spuitbus gevaarlijker dan in andere vormen?

Vanwege de technische kenmerken van de spuitbus is er een korte tijd nodig om de insectendodende mist die vlak na het sprayen wordt gecreëerd, op te lossen en te verspreiden in de kamer. Om onnodige blootstelling te voorkomen, wordt daarom aanbevolen om de kamer niet te betreden vlak na het sprayen. Verder is de spuitbus niet schadelijker dan andere vormen van insecticide.

Is dit product ook geschikt op huisdieren?

ebruik huishoudelijke insecticiden nooit voor andere doeleinden dan degene waarvoor ze zijn goedgekeurd en die op het etiket worden vermeld. Huisdieren en planten ondervinden geen schade indien de gebruiksaanwijzing wordt opgevolgd. Er zijn echter wel schadelijke gevolgen wanneer het insecticide rechtstreeks op hen wordt toegepast.

Moet ik huishoudelijke apparaten uitschakelen tijdens het gebruik van insecticiden vanwege het risico van ontvlambare ingredienten?

Elektrische verdampers moeten in het stopcontact worden gedaan, zoals wordt vermeld in de gebruiksaanwijzing. Het is niet nodig om andere elektrische apparaten uit te schakelen. Lees de aanwijzingen en waarschuwingen voor spuitbussen. Spuitbussen mogen nooit worden gebruikt in de buurt van vlammen of krachtige hittebronnen.

Wat moet ik doen als ik per ongeluk insecticide op het eten spuit?

Als voorzorgsmaatregel is het altijd het beste om het eten weg te gooien, net zoals u zou doen als er een ander huishoudelijk reinigingsproduct of product voor persoonlijke hygiëne, zoals zeep, parfum, bleekwater, reinigingsmiddelen enz., op het eten terecht was gekomen.

Is dit product schadelijk voor het milieu?

Vapona insecticiden zijn zodanig ontworpen dat zij minimaal van invloed zijn op het milieu. Elk product heeft een formule met bestanddelen die het risico van schade aan het milieu minimaliseren als ze worden gebruikt overeenkomstig de gebruiksaanwijzing.
De spuitbussen bevatten geen freons of chloorfluorkoolstoffen (CFK’s). Daarom zijn onze spuitbussen niet schadelijk voor de ozonlaag.
Het elektriciteitsverbruik van de elektrische verdampers is 6 tot 12 keer lager dan het elektriciteitsverbruik van een 60W-gloeilamp en kan met de nieuwe energiezuinige verdampers zelfs 25 keer lager zijn.

Heeft u een vraag over
Vapona Kruipende Insecten en Wespenspray ?

U kunt uw vraag stellen via:
 • 020 7173893
 • contactformulier
 • klantenservice@dod.nl

U neemt direct contact op met onze gediplomeerde drogisten.

Meer uit ons assortiment :

Vision All Day Sun Protection Zonnebrand F30 200ml 
Inhoud: 200ML
Voorraad: 3
19,99
Interprox Rager Plus Nano 6st 
Inhoud: 6ST
Voorraad: > 50
4,95
Interprox Regular Rager Conisch 3,5-6mm 
Inhoud: 6ST
Voorraad: > 50
4,75
Interprox Gel 
Inhoud: 20ML
Voorraad: > 50
5,29